2014. december 24., szerda

Nimi babája


Nimród kisfiú, még oviba se jár, a gyerekeim jól ismerik. A babát az angyaloknak készítettem, hogy ők rakják majd a fa alá. Itthon se beszéltem róla, hogy tudom kié lesz majd végül.
Mégis mikor elkészült a legnagyobb megdöbbenésemre mindkét gyerek állította, hogy ezt a babát Nimródnak hívják, mert egészen pontosan olyan mint Nimi.



r5cm-es waldorf baba. Végig kézzel varrtam, gyapjúval tömtem. A haja gyapjú bouclé fonalból van, a ruhái nagyrészt újrahasznosított ruhákból. Zokni és alsónadrág zokniból, mellény,sapka, sál gyapjúpulcsiból, a cipő gyapjúfilcből





2014. december 19., péntek

Kelemen


Mikor a lányom első osztályos lett, a tanító azt kérte jó volna ha volnának különböző korosztályú babák a teremben, amivel a gyerekek játszhatnak. Én vállaltam. Naná! Akkoriban nagyon izgatott ez a fajta baba, aminek nincs lába, csak zsák teste, viszont az kölessel van tömve így jó súlya van. Kimondottan jó ringatni, cipelgetni, ölbe venni, vele aludni. Szóval akkor egy ilyet varrtam az öltöztetős mellé, csecsemő babának. Peti lett a neve.
Az elsősök azonban nem rajongtak annyira a babákért, sőt...olyannyira nem, hogy a lányom nem engedte, hogy Petit bevigyem az osztályba, mert attól félt, hogy nagyon méltatlanul bánnának vele. Egy darabig velünk lakott, de végül a kispesti waldorf ovinak ajándékoztuk, így ha nem is pont ugyanoda de mégis ugyanabba a családba került ahová eredetileg szántam.
Ezen az őszön Peti megismerkedett Laurával, aki annyira beleszeretett, hogy az angyalok úgy látták jónak, hogy egy egész pontosan ugyanolyan babát szeretnének neki otthoni társnak is.
Így született Kelemen, aki akár ikertestvére is lehetne Petinek, ha nem volna köztük 3 és fél év.


2014. december 13., szombat

Selma


A babáknak szinte mindenki örül aki kapja. Hiszen majdnem minden baba ajándékba készül, még ha nem is én vagyok az ajándékozó "csak" a készítő, de tudom, hogy ajándék lesz és azzal a lelkülettel is készítem. 
Ez a baba a fiam egyik osztálytársának készült. Egy olyan kislánynak, akinek a babái nevét még a fiam is tudja. Értitek? Olyannyira nagy becsben vannak nála a babák, annyira jelentősek az életében, hogy még a fiú osztálytársai is lényeges információkat tudnak ezekről a babákról. Ilyen közönségnek babát készíteni...nem is tudom mi lehet erre jó szó.
Azt is volt szerencsém megtudni, hogy hetekig ezzel a babával együtt mondta az iskolában a kislány a bizonyítvány versét.






Selma(ma már Enikő) 35cm magas waldorf baba. Gyapjúval tömve, egészében kézzel varrva, egyedi szabásmintával. Haja saját festésű gyapjú fonal. Ruhái újrahasznosított ruhák: nemezelődött gyapjú pulcsi, csecsemő ruhácska átalakítva. Cipőjét horgoltam, talpa gyapjúfilc.
Hajpántja akár koronája is lehet.




A szoknya alatt, hosszú szárú gyapjú alsónemű.




Különösen kedveli a fákat.
Related Posts with Thumbnails